Archive for the ‘Lofoten’ Category

Bye bye Lofoten genom bussfönstret.

November 19th, 2011 | lina

Idag började den långa resan hem. Buss och tåg. Mer buss än vad jag hade tänk mig då det var ersättningsbuss Narvik-Kiruna. Igen. Men vilket väder att åka hem i! Det var ju idag man skulle gått på fjälltur, eller varit på havet! Lofotpastell och snöpudrade toppar följde mig till solnedgång i Narvik.


Vi ses nog snart igen!

Henningsvær

November 13th, 2011 | lina


Drog till Henningsvær för att åka blå spark på förjulsäventyr, fika och titta på alla fina hus. I Henningsvær har jag bott flera somrar och jobbat, så det känns lite som att komma hem där också. Det finns antagligen inte ett enda hus som har räta vinklar, standarddoften är torrfisk och alla är glada och säger Heia när man möts på gatan.


Det borde varit snö ute nu. Men Henningsværfolket är kloka och förutseende och har därför försett sparkarna med hjul. Nackdelen är att det skvätter när det är blött ute.

I Henningsvær hittar man en av världens duktigaste keramiker. Hon heter Cecilie Haaland och hittar på de mest otroliga saker med keramik och porslin och fotografier.


Vid busshållplatsen finns det ingen tidtabell, bara en glad gubbe, så man kan ju inte bli sur!Vid två-tiden när bussen gick tillbaka till Kabelvåg så gick solen ner borta vid Röst. Man borde varit på havet en dag som denna.

Stamsund

November 10th, 2011 | lina


Idag var vi en kort tur till Stamsund. Så nu får ni se några glimtar från en typisk Lofot-by.Krabbfångst.

November 9th, 2011 | lina


Idag var det krabbkok på bryggan. Odd Arne och Synne var på havet och tog in linor, nät och tinor.

Godmorgon Lofoten!

November 9th, 2011 | lina


Idag är vädergudarna snälla mot oss. Fin rosa himmel när det tunga molntäcket lättar.

Hej lördagsgröt!

November 5th, 2011 | lina


Lofoten folkehøgskole äter man risgrynsgröt varje lördag. Det var länge sedan jag åt det nu så naturligtvis blev det extra allt på den.